Kotimaisten kielten keskuksen sanakirjojen esittelyt ja pääsy verkkosanakirjoihin.

Virolais-suomalainen sanakirja

Kotimaisten kielten keskuksessa aloitettiin syksyllä 2016 virolais-suomalaisen sanakirjan toimittaminen. Sanakirjaprojekti on virolaisen Eesti Keele Instituutin aloittama ja organisoima yhteistyöhanke, jossa on Kotuksesta mukana kolme toimittajaa.

Virolais-suomalaisen sanakirjan hakusanapohja on tuotettu Eesti Keele Instituutissa, ja se on peräisin Eesti keele seletav sõnaraamat ­-sanakirjan päivitetystä tietokannasta. Hakusanapohja sisältää sekä jokapäiväistä nykykielen sanastoa että monien ammattialojen keskeisiä termejä. Näitä aloja ovat muun muassa lääketiede, opetusala, tietotekniikka, talous ja oikeustiede. Hakusanoina on myös tavallisimpia paikannimiä ja lyhenteitä.

Virolais-suomalainen sanakirja ilmestyy Suomen ja Viron 100-vuotisitsenäisyyspäivien kunniaksi tammikuussa 2019. Sanakirja on valmistuttuaan vapaasti käytettävissä Kotuksen ja Eesti Keele Instituutin verkkosivuilla.

Vuonna 2003 julkaistiin Suomi–viro-suursanakirja, joka on laadittu samoin Kotuksen ja Eesti Keele Instituutin yhteistyönä. Tässä painetussa kaksiosaisessa suursanakirjassa on yli 90 000 hakusanaa. Sanakirja ilmestyi verkossa marraskuussa 2017.