Kotimaisten kielten keskuksen sanakirjojen esittelyt ja pääsy verkkosanakirjoihin.

Ajankohtaista Kielitoimiston sanakirjassa

7.3.2016 10.39

Elämä jatkuu

Kielitoimiston sanakirjasta on julkaistu päivitysversio, mutta työ ei pääty siihen.

Kielitoimiston sanakirjan päivitysversio on juuri ilmestynyt, ja se on otettu innostuneesti vastaan. Toimitus onkin päässyt antamaan versiota koskevia lehti- ja radiohaastatteluja. On taas helppo huomata, että sanat kiinnostavat suurta yleisöä ja ihmiset todella välittävät kielestä.

Vaikka uusi päivitys on vasta julkaistu, toimituksen väelle asia on jo tavallaan vanha. Tämänkertaisen päivityksen sisältötyö päättyi viime syksynä, ja sen teknisen työstämisen rinnalla on kaiken aikaa kirjoitettu ja muokattu sana-artikkeleita jo seuraavaa päivitystä varten. Niin ikään aineiston keruuta eli sanastusta on jatkettu keskeytyksettä muiden työvaiheiden rinnalla.

Kuljemme Hakaniemenrantaan

Pari viikkoa sitten toimituksen muuttolaatikot kannettiin Kaisaniemen Säätalolta uuteen osoitteeseen Hakaniemenranta 6:een. Toimitus pitää nyt majaansa suuressa avotilassa yhdessä muiden Kotuksen sanakirjatoimitusten ja kielenhuoltajien kanssa.

Kaikki tavarat eivät vielä ole löytäneet oikeille paikoilleen uudessa osoitteessa, mutta vähitellen olemme asettumassa taloksi. Vaikka maisema vaihtui, työ sanojen seuraamisen, tallentamisen ja määrittelemisen parissa jatkuu.

Sanakirjatyötä Hakaniemenrannassa. Kuva: Minna Haapanen.
Vanha työ, uusi ympäristö. Kuva: Minna Haapanen


Palaa otsikoihin