Kotimaisten kielten keskuksen sanakirjojen esittelyt ja pääsy verkkosanakirjoihin.

Ajankohtaista Kielitoimiston sanakirjassa

25.6.2015 14.14

Kysymyksiä ja vastauksia nykysanastosta

Kielitoimiston sanakirjan käyttäjiltä tulee toimitukseen runsaasti palautetta: parannus- ja täydennysehdotuksia sekä sanakirjaa ja nykysanastoa koskevia kysymyksiä. Kiitos kaikille palautteen lähettäjille!

Toivottavasti hyvä yhteys sanakirjan toimituksen ja sen lukijoiden välillä säilyy vastaisuudessakin. Aktiivisten käyttäjien ansiosta Kielitoimiston sanakirjan ensi vuonna ilmestyvästä versiosta löytyvät esimerkiksi valepukki, juna-asema, sutina, skitsota, hellyttävä ja tietysti paljon muuta. Olemme myös päättäneet lisätä hakumuodoiksi sellaisia kiinteitä sanaliittoja kuin totta kai, jotta ne löytyisivät sanakirjasta helpommin.

Jotkin sanakirjan toimitukselle esitetyistä kysymyksistä ovat sellaisia, että ne saattavat askarruttaa muidenkin kuin vain kysymyksen esittäjän mieltä. Niinpä päätimme ryhtyä julkaisemaan tällaisten kysymysten ja niihin laatimiemme vastausten pohjalta omaa Kysymyksiä ja vastauksia nykysanastosta ‑palstaa. Nyt sieltä voi lukea esimerkiksi reivaamisen merkityksestä sekä rautatiestä ja junaradasta. Tarkoituksenamme on täydentää palstaa uusilla kysymyksillä ja vastauksilla aina kun toimitustyön tiimellykseltä ennätämme.

Kysymyksiä ja vastauksia nykysanastosta


Palaa otsikoihin