Kotimaisten kielten keskuksen sanakirjojen esittelyt ja pääsy verkkosanakirjoihin.

Karjalan kielen sanakirja

Karjalan kielen sanakirja on ilmestynyt sekä kirjoina että verkkoversiona. Sanakirjan kustantaja on Suomalais-Ugrilainen Seura.

Teos on ilmestynyt seuran ja Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen yhteisjulkaisuna: Osa 1 (A–J) 1968, osa 2 (K) 1974, osa 3 (L–N) 1983, osa 4 (O–P) 1993, osa 5 (1997) ja osa 6 (T–Ö) 2005. Kolmen ensimmäisen osan päätoimittaja on Pertti Virtaranta, kolmen viimeisen Raija Koponen. Kuusiosainen teos käsittää yhteensä noin 3 800 sivua ja lähes 83 000 hakusanaa.

Verkkoversio julkaistiin 2009. Verkkosanakirja on tehty Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksessa. Verkkosanakirjan on toimittanut Marja Torikka. Vastaava toimittaja 8.9.2010 lähtien on Leena Joki. Verkkosovelluksesta vastaa Jari Vihtari.

Sanakirja palvelee ensisijaisesti kielitieteellistä tutkimusta. Sillä on tärkeä tehtävä myös Venäjän ja Suomen karjalaisten kielellisen ja kulttuurisen identiteetin tukijana.


Kyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely 2017 / Kundundersökning 2017

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången