Kotimaisten kielten keskuksen palveluja: kieli- ja nimineuvonta, koulutus, kirjasto- ja arkistopalvelut, verkkokauppa jne.

Suomalainen paikannimikirja

Kuvaus: Suomalainen paikannimikirja on tehty Karttakeskuksen ja Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen yhteistyönä. Teos kuvaa Suomen ruotsin-, saamen- ja suomenkielistä paikannimistöä. Mukana teoksessa ovat mm. kaikkien nykyisten ja entisten kuntien, merkittävien taajamien ja asutuskeskusten, korkeimpien tunturien sekä suurimpien järvien ja saarten nimet. Hakusanoja on n. 4 700 hakusanaa ja paikannimiä lähes 10 000.

Artikkelien kirjoittajina on 30 asiantuntijaa, joista monet ovat tehneet laajaa ja merkittävää tutkimustyötä paikannimien tutkimuksessa vuosikymmenten ajan. Kuvituksena on runsaasti vanhoja ja nykyisiä karttoja sekä muita kuvia, jotka valaisevat paikannimien taustoja.


Toimitus: Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksesta Sirkka Paikkala, Eeva-Liisa Stenhammar, Pirjo Mikkonen, Ritva Liisa Pitkänen ja Peter Slotte sekä Karttakeskuksesta kustannustoimittaja Jussi Iltanen, joka vastaa myös kuvatoimituksesta.


Sarja: Kotimaisten kieltten tutkimuskeskuksen julkaisuja 146

ISSN: 0355-5437

Julkaistu: Helsinki 2007: Karttakeskus ja Kotimaisten kielten tutkimuskeskus.

ISBN: 978-951-593-976-0

Ulkoasu: Sid.

Sivuja: 592

Hinta: 59,00 €

Saatavuus: Kirjan voi tilata Karttakeskuksen verkkokaupasta osoitteesta www.karttakauppa.fi. hintaan 59,00 euroa + toimituskulut 9,50 euroa. Kirjaa myyvät myös Akateeminen kirjakauppa ja Suomalainen kirjakauppa.Suomalainen paikannimikirja