Kotimaisten kielten keskuksen palveluja: kieli- ja nimineuvonta, koulutus, kirjasto- ja arkistopalvelut, verkkokauppa jne.

Kotuksen kirjasto

Kotimaisten kielten keskuksen eli Kotuksen kirjasto sijaitsee Helsingin Hakaniemessä (Hakaniemenranta 6, 1. kerros). Kirjasto keskittyy palvelemaan Kotuksen hankkeita ja työntekijöitä sekä samassa rakennuksessa sijaitsevien Opetushallituksen ja Suomen Akatemian henkilökuntaa. Muut asiakkaat voivat aukioloaikojen puitteissa käydä lukemassa kirjaston julkaisuja lukusalissa. Kotuksen kirjaston palvelukokoelma on Kaisa-kirjastossa Kaisaniemessä.

Kotuksen kirjaston kokoelmat koostuvat ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevasta yleiskokoelmasta (Tutkimuskirjasto Suomen suku, Nimistökirjasto ja Ruotsin kielen osaston kirjasto) ja toisessa kerroksessa sijaitsevista erikoisalojen lähikokoelmista (Finlands Svenska Ordbok, Murrekirjasto, Neuvonta, Nimistönhuolto, Nykysuomen kirjasto ja Vanha kirjasuomi). Kotuksen kokoelman yhteislaajuus on noin 50 000 nidettä eli noin 1 000 hyllymetriä.

Kirjasto sisältää myös Opetushallituksen ja Suomen Akatemian kirjastojen kokoelmat. Muiden virastojen kokoelmien laajuus on noin 90 hyllymetriä.

Kotuksen yleiskokoelman keskeisiä aloja ovat suomen kielen ja muiden uralilaisten kielten tutkimus, kansatiede ja kansanrunoudentutkimus. Yleisen ja soveltavan kielitieteen alalta hankitaan Kotimaisten kielten keskuksen hankkeiden tarpeisiin muun  muassa leksikografiaan, tietokonelingvistiikkaan ja tekstintutkimukseen liittyvää kirjallisuutta. Kirjastoon kuuluu myös vanhan kirjallisuuden kokoelma, joka sisältää muun muassa Fennica- ja Lapponica-aineistoa.


Kirjaston esittelyvideo


Kyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely / Kundundersökning 2018

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången