Kotimaisten kielten keskuksen palveluja: kieli- ja nimineuvonta, koulutus, kirjasto- ja arkistopalvelut, verkkokauppa jne.

Tekstineuvonta ja tekstintarkistus

Monet tekstit koostuvat palasista niin, että yksi kirjoittaa yhden osan ja toinen toisen. Tekstikokonaisuuden yhtenäistäminen on työlästä.

Kielenhuoltajaan otetaan yhteyttä tyypillisesti tekstin viimeistelyvaiheessa, jolloin tekstin ajatellaan olevan valmis eikä siihen olla enää kovin halukkaita tekemään muutoksia. Usein kuitenkin päästään paljon parempaan lopputulokseen, kun kielenhuoltajan puoleen käännytään jo tekstiä suunniteltaessa. Yleensä tämä myös säästää aikaa ja vaivaa – rahaakin – ja prosessi on kirjoittajalle palkitsevampi.

Tarjoamme asiantuntija-apua jo tekstin suunnitteluvaiheessa, olipa työn alla ympäristöohjelma, hyvinvointiraportti tai tietoturvasäännöstö. Meiltä voi tilata myös tekstin editoinnin tai viimeistelyn.

Tekstineuvonta

Kun haluat asiantuntijan tukea kirjoitusprosessiin jo kirjoittamisen aikana, kannattaa hyödyntää tekstineuvontaamme. Autamme miettimään mm. sitä, mitkä sisällöt ovat olennaisia kohderyhmän kannalta ja kuinka tekstin punaista lankaa kuljetetaan niin, että teksti on ymmärrettävää.

Voimme auttaa kirjoittamisprosessissa myös kun työpaikallasi suunnitellaan julkaisua, johon moni kirjoittaa. Ilmaisutapoja ja yleisiä linjauksia on hyvä pohtia tekstiasiantuntijan kanssa jo ennen kirjoittamaan ryhtymistä. Tällöin tekstistä tulee yhtenäistä ja käsittelytavoiltaan johdonmukaista.

Keskeisistä asioista voidaan järjestää koulutusta, jolloin kirjoitusprosessi saadaan hyvin käyntiin ja tekstin työstäminen helpottuu.

Tekstintarkistus

Muiden töiden salliessa tarjoamme myös tekstintarkistusta. Katsomme, että pilkut ovat paikoillaan ja omistusliitteet kohdallaan. Halutessasi teemme muutakin kuin oikoluemme: editoimme ja stilisoimme tekstistä sujuvaa ja selkeää.

Aikataulusta kannattaa sopia hyvissä ajoin.


Kysy lisää! Voit ottaa kouluttajiin yhteyttä tämän sivun yhteydenottopyyntölomakkeen kautta.