Kotimaisten kielten keskuksen palveluja: kieli- ja nimineuvonta, koulutus, kirjasto- ja arkistopalvelut, verkkokauppa jne.

Asiantuntija-apu työpaikoille

Kielitoimisto tarjoaa monenlaista apua tekstien ja kirjoituskäytäntöjen kehittämiseen. Meiltä voit tilata kieliasiantuntijan työpaikallesi keskustelemaan, opastamaan, antamaan palautetta, kartoittamaan kehityskohteita. Voimme myös osallistua kielenkäyttöä pohtivaan palaveriin ja antaa vinkkejä tekstien kehittämiseksi ja yhteisten linjojen löytämiseksi.

Työpaikan tekstien laatua parantaa se, että niitä tarkastellaan kriittisesti, mutta rakentavasti. Aika ajoin on virkistävää pohtia omaa kirjoittamista myös ulkopuolisen asiantuntijan kanssa. Paras tulos saadaan, kun tekstejä parannetaan yhdessä – yhdistetään sisällön asiantuntemus ja kielen asiantuntemus.

Tarjoamme asiantuntija-apua vakiotekstien muokkaamisessa. Olemme olleet mukana parantamassa esimerkiksi Maanmittauslaitoksen tekstejä, kun organisaatio uudisti mallipohjiaan ja halusi teksteihin tyylikkään loppusilauksen.

Meiltä voit tilata myös räätälöidyt ohjeet omalle työpaikalle, ja kirjoitamme tilauksesta kielijuttuja vaikkapa työpaikan intraan tai asiakaslehteen. Vakipalsta meillä on ollut muun muassa Sihteeri & Assistentti -lehdessä.