Suomen kielen lautakunnan suosituksia, nimistönsuunnittelun ohjeita ja virkakieliohjeita, tietoa Kielitoimiston kieli- ja nimiohjeista, testejä.

Virkakieliohjeita

Tältä sivulta löydät ohjeita ja työkaluja, joita viranomaiset voivat käyttää apuna kielenkäyttönsä kehittämisessä. Monin kohdin ne ovat sovellettavissa myös yritysten ja järjestöjen teksteihin.

Ohjeita ohjeiden tekijöille

Mitä pitää muistaa, kun kirjoittaa ohjetta? Lue vinkkimme ohjetekstien tekijöille. Mallia voi ottaa reseptien kirjoittamisen tavasta. Jos ohje perustuu vaikeaselkoiseen lakitekstiin, lainkin muotoiluihin saa ja pitää koskea.

Esityspaketit

Esityspaketteihin on koottu tietoa hyvästä virkakielestä, selkokielestä ja toimivista nimistä virastojen oman kehitystyön ja keskustelun avuksi. Lisäksi yksi esityspaketeista sisältää suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.

Huoneentaulut

Huoneentaulut ovat tiivistettyjä ohjeita virastoille ja yksittäisille kirjoittajille. Viraston huoneentaulussa annetaan vinkkejä virastoille kirjoitustyön järjestämiseen ja virkamiehen huoneentaulussa yksittäisten tekstien laatimiseen.


Kyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely 2017 / Kundundersökning 2017

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången