Suomen kielen lautakunnan suosituksia, nimistönsuunnittelun ohjeita ja virkakieliohjeita, tietoa Kielitoimiston kieli- ja nimiohjeista, testejä.

Virkakielitesti

Virkakielitestin avulla voit testata, kuinka asiallinen, selkeä ja ymmärrettävä jokin virkateksti on. Testattavana voi olla

  • oma tekstisi


  • yhdessä jonkun muun kanssa kirjoittamasi teksti
  • jonkun muun kirjoittama teksti.


Testi on laadittu niin, että se sopii monenlaisten virkatekstien arviointiin. Siksi kysymykset kohdistuvat hyvän virkatekstin yleisiin ominaisuuksiin, eikä testissä oteta huomioon eri tekstilajien erityisvaatimuksia.

Testissä on 22 numeroitua kysymystä. Vastauksen voi valita yleensä kolmesta vaihtoehdosta, joista saa 0–2 pistettä. Kunkin vastauksen jälkeen saa lyhyen palautteen siitä, miten tekstin kyseistä ominaisuutta voi vielä parantaa.

Testin lopuksi tulee näkyviin testin saama pistemäärä ja siihen perustuva lyhyt palaute.

Jos haluat tallentaa kunkin kysymyksen pisteet ja palautteen, tee se jo sillä sivulla, jolla saat kysymyskohtaisen palautteen. Et nimittäin voi palata taaksepäin testissä.


Kyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely 2017 / Kundundersökning 2017

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången