Suomen kielen lautakunnan suosituksia, nimistönsuunnittelun ohjeita ja virkakieliohjeita, tietoa Kielitoimiston kieli- ja nimiohjeista, testejä.

Missä mitenkin sanotaan?

Sanotaanko Pohjois-Savossa Kuapio? Entä missä ei sanota mie ja sie? Testaa murrepiirteiden ja murrealueiden tuntemuksesi.

Testi siirtyy koko ruudun tilaan, kun klikkaat oikean alakulman kaksoisnuolikuvaketta. Samaa kuvaketta klikkaamalla pääset pois koko ruudun tilasta.

Kun olet tehnyt testin, pääset katsomaan oikeita vastauksia klikkaamalla Näytä ratkaisu -painiketta. Tehtäväsivuilta saat näkyviin lisätietoa, kun klikkaat sivun pientä kysymysmerkkiä.