Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Viikon vinkit 2018

12.11.2018 12.44

Klikkaa Kotus-kanavalle

Kotuksen videot opastavat ja viihdyttävät.

Miten Kielitoimiston sanakirjan tarkennettu haku toimii? Entä kuinka saavun Kotukseen? Mitkä olivat viime kuussa uusia tai ajankohtaisia sanoja? Katso video!

Kotus-kanava Youtubessa

Kotimaisten kielten keskus tuottaa erilaisia videoita, joilla esitellään Kotuksen toimintaa ja palveluja. Youtubessa Kotuksella on oma kanava, Kotus-kanava. Videoita on myös upotettu Kotuksen verkkosivuille.

Hyötyä ja huvia

Verkkosanakirjojen hakumahdollisuudet ja erilaiset käyttötavat tulevat helpoiten tutuksi videoiden avulla. Kotus-kanavalla ja Kotuksen verkkosivuilla on julkaistu paljon muitakin Kotuksen palveluita esitteleviä videoita, vlogeja, haastatteluja ja Nauhoitearkiston aarteita.

Kotus-kanavalta voi kuunnella myös Kielikorva-podcastia tai Kotus-blogin tekstejä luettuina. Kanavalla on erilaisia soittolistoja, joiden alle on koottu saman aiheen videoita. Esimerkiksi ruotsinkieliset videot löytää Språkinstitutet på Youtube -soittolistalta. Kuukausittaisen uudissanataulun esittelyn voi myös käydä katsomassa omalta soittolistaltaan.

Videoiden tekeminen on kovaa hommaa. Katso, miten Kotuksen videot syntyvät. Kerralla purkkiin?


Toimitus: Hanna Hämäläinen


Palaa otsikoihin