Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Viikon vinkit 2017

3.5.2017 10.36

Käännä Kotus-kanavalle

Kotus on julkaissut videoita Youtubessa jo yli vuoden ajan.

Kotus-kanava antaa Kotukselle kasvot. Yli kuuteenkymmeneen Youtubessa julkaistuun videoon sisältyy haastatteluja, esittelyvideoita, käyttöopastusvideoita, vlogeja ja videojoulukalenteri.

Kanavalla esitellään esimerkiksi nimiarkiston digitalisointihanketta. Yhdeksässä videossa käydään läpi muun muassa nimilippujen ja keruukarttojen saatttamista digitaaliseen muotoon:

Digitaalinen Nimiarkisto (Youtube-soittolista)


Vuonna 2016 joulua odotettiin Tahvonlahden koulun 2B-luokan oppilaiden kanssa. Joulukalenterissa saimme kuulla kiinnostavia ja ennakkoluulottomia ajatuksia suomesta ja toisista kielistä, sanoista ja muista asioista. Selitystä haettiin muun muassa sanalle kiky:

Kotuksen joulukalenteri (Youtube-soittolista)


Kanavalla on myös ruotsinkielisiä videoita. Käyttöopastusvideoiden lisäksi olemme kuvanneet kotuslaisten haastatteluja kotoisassa olohuoneessamme. Seuraavassa Nina Martola kertoo Suomi–ruotsi-suursanakirjan verkkoversiosta:

Språkinstitutet på Youtube (Youtube-soittolista)


Kotus on kunnostautunut bloggaaja, nyt myös vloggaaja! Vanhan kirjasuomen sanakirjan toimittajat havainnollistavat, miltä vanha kirjasuomi kuulostaa ääneen luettuna:

Kotus-vlogi (Youtube-soittolista)


Voit katsella videoita Youtuben Kotus-kanavan tai Kotus.fi-sivuilla olevien upotusten kautta. Julkaisemme uusia videoita jatkuvasti.

Kotus-kanava Youtubessa

Palaa otsikoihin