Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

rss Viikon vinkit 2015

14.10.2015 9.50

Svetlana Aleksijevitš

Nobelin kirjallisuudenpalkinnon voitti 8. lokakuuta valkovenäläinen kirjailija.

Kirjailijan nimi kirjoitetaan valkovenäjäksi Святлана Аляксандраўна Алексіевіч. Valkovenäjänkieliset nimet voi latinaistaa suomessa joko SFS:n kansallisella standardilla tai Yhdistyneiden kansakuntien suosittamalla kansainvälisellä latinaistuksella. Kansallisen standardin mukaan nimi kirjoitettaisiin Svjatlana Aljaksandrauna Aleksijevitš ja YK:n latinaistuksen mukaan Sviatlana Aliaksandraŭna Aleksijevič.

Kirjailija on kuitenkin kirjoittanut teoksensa venäjäksi ja käyttää myös venäjänkielistä nimimuotoa Светла́на Алекса́ндровна Алексие́вич. Hänen kotisivuillaan kielivaihtoehtoina ovat venäjä ja englanti. Niinpä suomessakin voidaan käyttää venäjänkielisestä nimestä latinaistettua muotoa. SFS:n kansallisen standardin mukaan venäjänkielinen nimimuoto kirjoitetaan suomessa Svetlana Aleksandrovna Aleksijevitš.


Palaa otsikoihinKyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely 2017 / Kundundersökning 2017

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången