Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Euroopan eri neuvostot

Euroopan unionin neuvosto (the Council of the European Union, le Conseil de l’Union européenne) eli ministerineuvosto tai pelkkä neuvosto on Euroopan unionin toimielin, jossa jäsenmaiden ministerit päättävät mm. unionin säädöksistä. Esimerkiksi ympäristöasioissa paikalla on kunkin maan ympäristöministeri.

Myös Eurooppa-neuvosto (the European Council, le Conseil européenne) on Euroopan unionin toimielin. Se tekee unionin poliittiset linjaukset. Eurooppa-neuvosto on valtionpäämiesten poliittinen huippukokous, joka järjestetään vähintään kahdesti vuodessa.

Sen sijaan Euroopan neuvosto (the Council of Europe, le Conseil de l’Europe) ei ole Euroopan unionin elin vaan Euroopan valtioiden välinen laaja yhteistyö- ja ihmisoikeusjärjestö, joka on perustettu vuonna 1949.


Nimivinkki on julkaistu vuonna 2011.


Kyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely / Kundundersökning 2018

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången