Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Tervehdys Kielitoimistosta!

Selkeä, sujuva viestintä on tavoite usealla työpaikalla. Tähän tavoitteeseen ei kuitenkaan päästä ilman ponnisteluja, vaan tarvitaan aikaa ja taitoa tekstintekoon.

Monet Kielitoimiston koulutuspäivät on suunnattu tavallisille kirjoittajille. Sujuvan suomen päivässä saa vinkkejä siihen, kuinka asian voi kertoa niin, että muutkin ymmärtävät. Tehokas tiedote taas antaa varmuutta niille, joille tiedotteen tekeminen ei ole rutiinia.

Unelmien kurssi?

Millaista koulutusta toivot Kielitoimiston järjestävän? Vastaa lyhyeen kyselyyn viimeistään 15.2. ja vaikuta koulutustarjontaamme.

Stay-up-sukissa turvatalossa

Millainen on keski-ikäisen sanakirjantoimittajan päivä? Kotuksen sivuilla voit lukea uudissanoja runomuodossa. 

Poistetaanko Punkaharju kartoista?

Vuodenvaihteessa Suomen kuntien määrä väheni 16:lla, kun Kesälahti liitettiin Kiteeseen, Punkaharju Savonlinnaan jne. Mitä entisten kuntien nimille tapahtuu? Entä miten nykyiset nimet taipuvat?

1600-luvun kielioppia

Suomen kielen vanhimmaksi arvioitu kielioppi Rudimenta on nyt julkaistu. Käsikirjoitus löytyi sattumalta vuonna 2008 Sothebyn huutokaupasta ostetun sidoksen välistä. Kotuksen tutkijat esittelivät löytöä tuoreeltaan Virittäjä-lehdessä vuonna 2009.

Tätä kirjettä saa lähettää edelleen. Jos olet saanut uutiskirjeen muuta kautta kuin suoraan meiltä, voit ilmoittautua kirjeen tilaajaksi tästä. Kerrothan, ellet halua uutiskirjeitä jatkossa.

Kieliterveisin

Annastiina Viertiö

Kielitoimisto, Kotimaisten kielten keskus (Kotus)

koulutuspuh. 0295 333 204

kurssit[ät]kotus.fi

Y-tunnus 0245872-003

Osoitelähde: Kielitoimiston asiakasrekisteri