Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Tervehdys Kielitoimistosta!

Nyt kannattaa ilmoittautua syksyn kursseille, sillä ennen juhannusta paikkansa varanneet saavat kurssihinnasta 15 prosentin alennuksen. Tuleviin kursseihimme voit tutustua verkkosivuillamme.

Taitoa tiivistämiseen ja virkistystä tekstitaitoihin

Haluatko saada tekstistä helppolukuista ja osuvaa, niin että tärkein asia löytyy vaivattomasti? Kielitoimiston kurssilla 3.10. harjoitellaan erilaisten tekstien tiivistämistä. Mukaan mahtuu kymmenen osallistujaa.

Kaipaatko opastusta tietolähteiden käyttöön ja harjoitusta tekstien muokkaamisessa? Kielenhuollon kesäpäivillä 14.–15.11. pääset tekemään monipuolisia harjoituksia ja vaihtamaan ideoita muiden kanssa.

Tikulla vai tikussa?

Kielitoimiston huhtikuiseen kyselyyn paikallissijojen käytöstä tuli lähes kolme tuhatta vastausta. Vastaajat saivat täydentää lauseita mielestään luontevimmalla vaihtoehdolla, kuten Onneksi kaikki on tallessa muistitikulla tai muistitikussa. Voit perehtyä kyselyn tuloksiin tästä.

Tutkimustuloksia puhelinpalvelusta

Kelan uudessa julkaisussa Vuorovaikutus Kelan puhelinpalvelussa annetaan vinkkejä ja suosituksia parempaan asiakaspalveluun. Tutkimus on syntynyt Kelan ja Kotimaisten kielten keskuksen yhteistyönä. Elektronisen julkaisun voi ladata Kelan sivuilta osoitteesta http://www.kela.fi/julkaisut_uusimmat-tutkimusjulkaisut.

Kesä näkyy myös paikannimissä

Moni on odottanut kesää, ja se alkaakin jo olla hehkeimmillään. Kesä-alkuisiin paikannimiin voit tutustua Kotuksen verkkosivuilla. Juhannuksen moninaisista viettotavoista kerrotaan puolestaan Kielikuvastimessa.

Koulutuksen ja neuvontapuhelimien kesätauko

Kouluttajamme ovat kesälomalla 24.6.–2.8, ja sekä kielineuvonnan että nimineuvonnan puhelinpäivystys ovat kesätauolla 1.7.–2.8. Päivystämme ja vastaamme koulutus- ja tekstintarkistuskyselyihin taas 5.8. lähtien.

Kerrothan, ellet halua uutiskirjeitä jatkossa.

Kesäisin terveisin

Sari Vaula

Kielitoimisto, Kotimaisten kielten keskus (Kotus)

koulutuspuh. 0295 333 204

kurssit[ät]kotus.fi

Osoitelähde: Kielitoimiston asiakasrekisteri