Kotimaisten kielten keskus

Tervehdys Kielitoimistosta!

Kotuksen verkkosivut uudistuivat Agricolan päivänä 9. huhtikuuta. Samalla avautui Kielitoimiston ohjepankki, joka on ilmaiseksi kaikkien kielenkäyttäjien ilona! Tämän vuoden aikana tapahtuu vielä monenlaista kielikivaa, koska Kielitoimisto viettää 70-vuotisjuhlavuottaan. Tiedotamme muista tärkeistä suomen kielen asioista tulevissa uutiskirjeissä.

Myös Kielitoimiston koulutussivut ovat uudistuneet. Meiltä voi tilata räätälöityä koulutusta omalle työpaikalle ja kirjoittamisen asiantuntija-apua, kuten henkilökohtaista valmennusta.

Kielitoimiston koulutuksen sivut

Asiakkaidemme kokemuksia

Sormet läppärin näppäimistöllä. Kuva: Kuva-Plugi.

Suomi sujuvaksi ja asiakasviestinnän sävy sopivaksi

Syksyn kursseille kannattaa ilmoittautua jo nyt tai viimeistään ennen juhannusta. Kurssihinnat ovat selvästi halvempia ajoissa ilmoittautuville.

Sujuvan suomen päivä 17.9. on täsmäkoulutus niille, jotka haluavat virkistää tekstitaitojaan. Kurssilla käsitellään mm. juonenkuljetusta ja selkeitä virkerakenteita. Lue lisää

Asiakasviestinnän kurssilla 23.9. taas keskitytään tekstin näkökulmaan sekä pyyntöjen ja kehotusten muotoilemiseen sopivan kohteliaasti. Lue lisää

Tervetuloa Normipäivään 17. huhtikuuta!

Perjantaina 17.4. Tieteiden talossa järjestetään Normipäivä-niminen teemapäivä, jonka aiheena on kielenhuolto. Luvassa on mielenkiintoista keskustelua kielenhuollon normeista ja suosituksista. Kielitoimiston juhlavuoden tapahtumiin kuuluvan seminaarin järjestävät suomen kielen lautakunta ja Kotikielen Seura. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää

Kielitoimisto 70 vuotta

Kielitoimiston ohjepankki: hyötyä ja hupia helposti

Verkossa avautui 9. huhtikuuta Kielitoimiston ohjepankki. Pankissa on kieli- ja nimiohjeita kootusti yhdessä osoitteessa. Osoite on kielitoimistonohjepankki.fi.

Kielitoimiston ohjepankki

Ohjeet ovat kaksiosaisia: Ohje lyhyesti tiivistää ohjeen oleellisimman sisällön kiireistä lukijaa varten. Sitä seuraa osa Koko ohje, joka käsittelee aihetta perinpohjaisemmin. Lue lisää Kielikellosta (1/2015)

Tule tekstitalkoisiin!

Onko sinulla ajatuksia siitä, miten muokata virkatekstejä paremmiksi?  Virkakielikampanjan tekstitalkoissa voit antaa ideasi tekstin kirjoittajien käyttöön.

Virkakielikampanja

Kampanjan ajan verkkoon pannaan säännöllisin väliajoin viranomaisteksti, josta on mahdollista antaa palautetta. Tekstin kirjoittanut viranomainen seuraa muokkauksia, ja niitä voidaan käyttää apuna tekstin kehittelyssä. Lue lisää

Virkakielikampanja Facebookissa Kerrothan, ellet halua uutiskirjeitä jatkossa.

Keväisin kieliterveisin

Laura Niemi ja Minna Pyhälahti

Kielitoimisto, Kotimaisten kielten keskus (Kotus)
puh. 0295 333 200
kurssit(ät)kotus.fi

Osoitelähde: Kielitoimiston asiakasrekisteri

Kotimaisten kielten keskus
www.kotus.fi
Hakaniemenranta 6, 00530 Helsinki    Puh. 0295 333 200   
Löydät Kotuksen myös Twitteristä!