Kotimaisten kielten keskus

Tervehdys Kielitoimistosta!


Kaipaatko vinkkejä uutistekstin tekemiseen tai palautetta kirjoittamastasi kolumnista? Kielitoimistosta voit tilata koulutusta omalle työpaikalle.

Räätälöimme sisällön ja työtavat asiakkaan tarpeiden mukaan. Esimerkiksi mediasisältöjen tuottajille sopii hyvin työmuoto, jossa juttuja kommentoidaan tuoreeltaan, mielellään jo ennen julkaisemista.

Lue lisää

Olympiarenkaat. Kuva: Wikipedia.

Pujottelua Pyeongchangissa

Pian jännitetään, kuinka käy halfpipessa ja pikaluistelun massalähdössä. Pärjäävätkö leijonat, ja kuka hallitsee hiihtolatuja? Mutta missä olympialaiset järjestetään? Ohjeita kisapaikkojen nimien kirjoittamiseen ja ääntämiseen löydät Kotuksen sivuilta.

Lue lisää


Suomea, ei sotea

Onko valinta vapaa, jos vaihtoehdoista ei saa selkoa? Kotus on antanut lausunnon soteuudistukseen liittyvästä valinnanvapauslaista. Lausunnon mukaan maakunnille ja palveluntuottajille tarvitaan tarkempaa ohjeistusta siitä, kuinka viestintä hoidetaan.
Lue lisää

Helsingin yliopiston metroasema. Kuva: Suvi Syrjänen, Kotus.

Josse ja bujoileva diginomadi

Oletko jo tutustunut vebabiin ja wabi-sabiin? Tiedätkö, miten pesusienitekniikka toimii? Vuoden sanapoiminnoissa kerrotaan näistä ja muista uusista sanoista.
Lue lisää

Nimilaki uudistuu

Eduskunta on hyväksynyt uuden etu- ja sukunimilain, joka tulee voimaan vuonna 2019. Sukunimen suoja säilyy, mutta etunimen voi valita entistä vapaammin.
Lue lisää

Jäähyväiset paperilehdelle

Viimeinen painettu Kielikello ilmestyi joulukuussa. Lehdessä on kirjoituksia niin häppä-sanan merkityksistä kuin lakikielen velvoittavuudesta. Kielikello ilmestyy tästä lähtien ilmaisena verkkolehtenä.
Lue lisää

oikeus_tasapaino
Kielikello 4/2017

Talvisin terveisin

Annastiina Viertiö
Kielitoimisto, Kotimaisten kielten keskus (Kotus)
puh. 0295 333 200
kurssit(ät-merkki)kotus.fi

Lähde: Kielitoimiston uutiskirjeen postilista
Kuvat: Kotuksen kuva-arkisto, Pixabay, Wikipedia

Jos et saa vielä uutiskirjettä sähköpostiisi, voit tilata sen tästä.
Voit tilata tai perua uutiskirjeen myös täältä: kurssit(ät-merkki)kotus.fi.

Kotimaisten kielten keskus
www.kotus.fi
Hakaniemenranta 6, 00530 Helsinki    Puh. 0295 333 200   
Löydät Kotuksen myös Twitteristä!