Siirry sisältöön

Tervehdys Kielitoimistosta!

Vuosi 2015 tuo tullessaan monenlaista mukavaa, kun Kielitoimisto juhlii 70-vuotista taivaltaan. Juhlavuodelle on pian tulossa oma sivunsa Kotuksen verkkosivustolle.

Kotuksen verkkosivut uudistuvat keväällä. Uudistus koskee niin sivuston rakennetta, toimintoja kuin ulkoasuakin. Myös uusia sisältöjä on luvassa.

Virkakieli ojennukseen

Hallinnon yhteinen virkakielikampanja on käynnistynyt. Kampanjasivuille tulee uusia sisältöjä joka viikko. Talkoisiin voi osallistua monin tavoin.

Tekstiensä selkeyttämisestä kiinnostuneet virastot voivat tilata Kotuksesta koulutusta ja asiantuntija-apua esimerkiksi kirje- tai päätöspohjien uudistamiseen.

Kapulakielelle annetaan kyytiä myös monilla Kielitoimiston avoimilla kursseilla, esimerkiksi Sujuvan suomen päivässä 17.9.

Potkua blogiin ja tiiviyttä Twitteriin

Koukuttava blogi -kurssi on tiivis tietoisku siitä, miten saada ilmeikkyyttä blogitekstiin ja kuinka sovittaa yhteen oma ja työpaikan näkökulma. Kurssi järjestetään puolentoista tunnin mittaisena, joten sille ehtii osallistua, vaikka ei pystyisi irrottautumaan työstä koko päiväksi.

Toukokuussa järjestetään Twitter-aamu, jossa annetaan vinkkejä tekstin tiivistämiseen ja tyylikkäiden tviittien kirjoittamiseen. Samalla on mahdollisuus nauttia runsaasta aamiaisesta ja keskustelusta muiden Twitter-kirjoittajien kanssa.

70-vuotiaan juhlintaa

Kielitoimiston juhlavuoden kunniaksi järjestetään yleisötilaisuuksia ja julkaistaan oppaita ja palveluja. Keväällä julkaistaan Kielitoimiston ohjepankki, josta kieli- ja nimiohjeet löytyvät helposti.

Kevään aikana julkaistaan myös opaskirja sellaisista kielioppiasioista, joissa on vaihtelua yleiskielessä ja yleiskielen ja puhekielten rajapinnassa. Pitäisikö kirjoittaa lakimuutos vai lainmuutos, tanakin vai tanakoin, ei ollut käyty vai ei oltu käyty?

Kielenhuollon normeista keskustellaan Tieteiden talossa 17.4. Seminaarin järjestää suomen kielen lautakunta yhdessä Kotikielen Seuran kanssa. Tilaisuus on kaikille avoin.

Kronitseja ja selfiekeppejä

Mistä puhuttiin vuonna 2014? Tutustu Kielitoimiston sanapoimintoihin.

Kieliterveisin

Annastiina Viertiö

Kielitoimisto, Kotimaisten kielten keskus (Kotus)

0295 333 200

kurssit[ät]kotus.fi

www.kotus.fi/koulutus

Uutiskirjeen voit tilata täältä. Kerrothan myös, ellet halua uutiskirjeitä jatkossa.

Osoitelähde: Kielitoimiston asiakasrekisteri