Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Tervehdys Kielitoimistosta!

Kielenhuollon vuosi 2014 on alkanut monen mielestä mullistavasti. Suomen kielen lautakunta päätti viime viikolla, että alkaa tekemään hyväksytään suomen yleiskieleen. Kielitoimiston johtaja Salli Kankaanpää kommentoi asiaa blogissaan.

Jos pohdit, mitä muita suosituksia viime aikoina on annettu, tule Kielitoimiston kurssille Kielenhuolto nyt – päivitä tietosi. Saat vastauksen mm. siihen, miten pilkkusäännöt ovat muuttuneet ja mihin kouluoppeihin voi vielä luottaa.

Twitteriä ja aamiaista

Tule Twitter-aamuumme ja opi tiivistämään tekstiä hauskasti ja kuvaavasti! Samalla saat nauttia runsaasta aamiaisesta ja keskustelusta muiden Twitter-kirjoittajien kanssa.

Tämän kevään kurssivalikoimaamme kuuluu oikeinkirjoitusta ja ohjeiden selkeyttämistä. Syksyllä on tarjolla mm. kielioppia ja sujuvaa suomea. Keväällä 2015 paneudutaan esimerkiksi koukuttavan blogin kirjoittamiseen. Tutustu kurssitarjontaamme.  

Kaikki joukolla virkakieltä kehittämään

Selkeä ja ymmärrettävä virkakieli helpottaa kaikkien elämää, mutta miten se toteutetaan? Hyvän virkakielen toimintaohjelma on nyt valmis. Se sisältää suosituksia niin eduskunnalle, oppilaitoksille kuin tavallisille kirjoittajillekin.

Avoin hallinto -hanke järjesti tammikuussa seminaarin siitä, miten tietojärjestelmät vaikuttavat virkakieleen. Seminaarissa pohdittiin, millaisia mahdollisuuksia ja rajoituksia järjestelmät asettavat kirjoittamiselle ja miten niitä voitaisiin kehittää.

Nyhtöpossua ja biohakkerointia

Mitä uusia sanoja suomen kieleen tuli viime vuonna? Tutustu momoon ja muihin vuoden 2013 sanapoimintoihin.

Uutiskirjeen voit tilata täältä. Kerrothan myös, ellet halua uutiskirjeitä jatkossa.

Kieliterveisin

Annastiina Viertiö

Kielitoimisto, Kotimaisten kielten keskus (Kotus)

koulutuspuh. 0295 333 204

kurssit[ät]kotus.fi

www.kotus.fi/koulutus

Osoitelähde: Kielitoimiston asiakasrekisteri