Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kielikuulumisia 5/2013

9.10.2013

Tervehdys

Kielikuulumisia on Kielitoimiston tietoisku kielestä kiinnostuneille. Keskeinen kohderyhmä ovat yläkoululaiset, lukiolaiset ja ammattikoululaiset sekä heidän äidinkielen tai suomen kielen opettajansa. Tietoisku ilmestyy muutaman kerran koulun lukuvuoden aikana.

Somen monet suomet

Kavereiden kesken juttelukirjoittelu voi olla millaista kieltä vain, kunhan kaveri ymmärtää. Verkossa pitää kuitenkin osata olla tilanteen mukaan välillä myös virallinen, esim. hakiessa työ- tai opiskelupaikkaa. Somea käyttävien kannattaakin tuntea verkkoon sopivat toimintatavat ja kieli. Lue lisää.

Sähköpostilla töitä?

Somen suosiosta huolimatta sähköpostiviesti on edelleen joskus kätevä viestintäväline. Esimerkiksi kesätyö- tai harjoittelupaikkaa hakiessa sähköpostiviesti voi olla helpoin tapa tavoittaa mahdollinen uusi pomo. Miten kirjoittaa asiallinen ja kohtelias sähköpostiviesti?
Viestinnän professori Osmo A. Wiio on sanonut: ”Viestintä yleensä epäonnistuu, paitsi sattumalta.” Älä silti lannistu! Kun muistaa muutaman vinkin, kirjoittaminen helpottuu kummasti. Esimerkiksi kohtelias tervehtiminen, informatiivinen viestin otsikointi ja selvä yhteystietojen merkitseminen ovat tärkeä osa viestiä. Lue lisää.

Ruutukaappaus Facebookista ja Twitteristä