Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Lokakuu 2008

Iso suomen kielioppi verkossa


Ison suomen kieliopin verkkoversio on nyt vapaasti käytettävissä Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen Kotuksen palvelimella osoitteessa http://scripta.kotus.fi/visk/. Verkkoversio sisältää kieliopin, sen käyttämän termistön määritelmineen sekä joukon tiedon hakua helpottavia toimintoja. Kieliopin kohdasta toiseen voi liikkua joustavasti klikkaamalla.

Verkkoversio on tehty Kotuksessa yhteistyössä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran ja Helsingin yliopiston suomen kielen ja kotimaisen kirjallisuuden laitoksen kanssa.

Iso suomen kielioppi ilmestyi vuonna 2004 Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kustantamana. Lähes 1700-sivuinen hakuteos herätti ilmestymisensä aikoihin runsaasti keskustelua lähestymistapansa ansiosta: se on kielitieteellinen, myös arkisen puhutun kielen mukaan ottava kuvaus eikä anna ohjeita tai pyri muuttamaan normeja. Kielioppi onkin ensisijaisesti suunnattu tutkijoille, opiskelijoille, opettajille ja muille kielen ammattilaisille.

Tarkempia tietoja antaa erikoistutkija Maria Vilkuna, puh. 020 7813 306, sähköposti maria.vilkuna[ät]kotus.fi.

Kyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely 2017 / Kundundersökning 2017

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången