Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

rss Kotuksen uutiset 2018

1.6.2018 10.00

Uudet kielilautakunnat nimitetty

Kausi alkaa 1.6.2018 ja päättyy 31.5.2021.

Kotimaisten kielten keskuksen yhteydessä toimivien kielilautakuntien uusi kolmivuotiskausi on alkanut. Lautakuntien tehtävänä on päättää kielenkäyttöä koskevista periaatteellisista tai yleisluonteisista suosituksista.

Suomen kielen lautakunnan puheenjohtajana jatkaa professori Jaakko Leino. Uusia jäseniä ovat neuvotteleva virkamies Kaisa Kuhmonen ja Äidinkielen opettajain liitto ry:n puheenjohtaja Sari Hyytiäinen, joka toimii myös lautakunnan varapuheenjohtajana.

Muut jäsenet ovat toimittaja Ville Eloranta, osastonjohtaja Salli Kankaanpää, kehittämispäällikkö, päätoimittaja Leealaura Leskelä, suomentaja Sampsa Peltonen ja professori Jari Sivonen. Lautakunnan sihteerinä jatkaa erityisasiantuntija Sari Maamies Kotimaisten kielten keskuksesta.

Suomen kielen lautakunta

Ruotsin kielen lautakunnan jäsenet ovat Johan Bärlund, Bodil Haagensen, Jannika Lassus, Dan Lolax, Michaela Örnmark ja Anna Maria Gustafsson. Sihteeri on Maria Fremer.

Ruotsin kielen lautakunta

Romanikielen lautakunnan jäsenet ovat Voitto Friman, Henry Hedman, Henna Huttu, Elisabeth Lindgren, Tenho Lindström, Ari Meriläinen, Susanna Rajala ja Miranda Vuolasranta. Sihteeri on Matti Räsänen.

Romanikielen lautakunta

Saamen kielten lautakunnan jäsenet ovat Veikko Holmberg, Berit-Ellen Juuso, Erkki Lumisalmi, Anna Morottaja, Tiina Sanila-Aikio, Miina Seurujärvi ja Irja Seurujärvi-Kari. Sihteeri on Kaarina Vuolab-Lohi.

Saamen kielten lautakunta

Viittomakielten lautakunnan jäsenet ovat Alf Ekström, Jarkko Keränen,  Sanna Paasonen, Taina Petäjäinen, Juhana Salonen, Elina Tapio, Mikaela Tillander ja Mari Virtanen. Sihteeri on Leena Savolainen.

Viittomakielten lautakunta


Palaa otsikoihin