Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

rss Kotuksen uutiset 2018

15.6.2018 10.53

Suomalaisen viittomakielen perussanakirja verkossa

Kotimaisten kielten keskus julkaisee sanakirjan yhteistyössä Kuurojen Liiton kanssa.

Julkaisu on PDF-näköisversio vuonna 1998 ilmestyneestä Suomalaisen viittomakielen perussanakirjasta. Se sisältää keskeisiä arkielämän viittomia ja esittää esimerkkilauseiden kautta luontevia käyttöyhteyksiä.

Sanakirjaa laadittaessa ensisijaisena kohderyhmänä ovat olleet suomalaista viittomakieltä käyttävät kuurot, mutta julkaisu palvelee myös kuulevia kielenoppijoita. Kirja on kaksikielinen siten, että haku toimii suomalaisesta viittomakielestä suomeen. Lopussa on hakemisto sanakirja-artikkeleissa esiintyvistä viittomien suomenkielisistä vastineista.

Sanakirjan viittoma-artikkelit ovat katseltavissa Viittomakielisessä kirjastossa Arkisto-Suvissa. Tämä videoaineisto on kuvattu 1990-luvulla osana Suomalaisen viittomakielen perussanakirjan toimitustyötä. Se tuli ensi kertaa saataville vuonna 2003, kun Suomen viittomakielten verkkosanakirja Suvi avattiin.

Suomalaisen viittomakielen perussanakirja (pdf)
Sanakirjan viittoma-artikkelit Arkisto-Suvissa 
Suomen viittomakielten verkkosanakirja Suvi

Kuurojen Liiton sanakirjatyön uutuudet (Kuurojen liitto, 15.6.2018)

Muokattu 15.6.2018. Lisätty linkki Kuurojen liiton uutiseen.


Palaa otsikoihin