Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

rss Kotuksen uutiset 2018

12.6.2018 9.47

Kielikello 2/2018 ilmestynyt

Lehti luettavissa maksutta verkossa.

Vuoden 2018 toisessa Kielikellossa kerrotaan muun muassa Kielitoimiston sanakirjan uudesta päivitysversiosta ja sanojen matkasta sanakirjaan. Lehti tarjoaa tietoa näkövammaisten pistekirjoituksesta eli braillekirjoituksesta sekä kansainvälisestä oppaasta, joka auttaa tunnistamaan syrjiviä ilmauksia kielenkäytössä. Niin ikään lehdessä tartutaan toimiala-loppuisten nimien ongelmiin sekä kerrotaan suomen kielen lautakunnan työstä juuri päättyneellä kolmivuotiskaudella.

Numerossa pohditaan myös kirjoittamista: mitä tehtäviä kirjoittamisella on sosiaali- ja hoivatyössä ja toisaalta muusikon työssä? Lisäksi lehdessä on tietoa nakki-sanan merkityksistä, mäki-sanan käytöstä murteissa, (tilaisuuden) emäntä- ja isäntä-sanojen käytöstä sekä toimensijainen-sanan lyhentämisestä.

Kielikello on kielenhuollon tiedotuslehti. Se ilmestyy neljästi vuodessa verkkolehtenä. Jos haluat sähköpostiisi muistutuksen seuraavan numeron ilmestymisestä, rullaa Kielikello-lehden kivijalkaan (eli sivun alalaitaan) ja paina nappia ”Tilaa muistutus”.

Kielikello verkossa (www.kielikello.fi)


Palaa otsikoihin