Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

rss Kotuksen uutiset 2018

25.4.2018 10.00

Kieli- ja nimikysymyksiä voi esittää toukokuussa verkkolomakkeella

Kielitoimisto testaa eri palvelumuotoja.

Keskiviikosta 2. toukokuuta 2018 alkaen kieli- ja nimikysymyksiä voi esittää Kielitoimiston neuvontaan myös verkkolomakkeella. Lomakeneuvontaa kokeillaan kuukauden ajan.

Kysymyksiin pyritään vastaamaan kymmenen työpäivän kuluessa. Neuvonta on maksutonta. Mikäli aihe kuitenkin vaatii laajempaa selvittelyä, vastauksesta peritään maksu. Tällaisessa tapauksessa kysyjään otetaan yhteyttä ennen vastaamista.

Kielineuvonnan ja nimineuvonnan kysymyslomakkeet tulevat Kotuksen verkkosivuille. Asiasta tiedotetaan lisää, kun lomakkeet ovat käytössä.

Muu neuvonta ennallaan

Puhelinneuvonta ja muut perinteiset neuvontapalvelut säilyvät entisenlaisina. Virkakielestä ja suomen käytöstä EU-yhteyksissä voi esittää kysymyksiä eri lomakkeilla.

Myös maksullista tekstintarkistusta tarjotaan entiseen tapaan. Uusilla neuvonnan kysymyslomakkeilla ei voi lähettää tekstejä tarkistettavaksi.

Lomakeneuvontakokeilu on osa Kotimaisten kielten keskuksen sähköisten palveluiden parantamista. Vuonna 2017 kokeiltavana oli tsättineuvonta, ja tänä vuonna vuorossa on lomakeneuvonnan kokeilu. Kokeilujen pohjalta katsotaan, mikä palvelumuoto sopii parhaiten eri tarkoituksiin, ja suunnitellaan tulevaa neuvontaa.

Kieli- ja nimineuvonta
Tekstintarkistus ja editointi
Ota yhteyttä virkakielineuvontaan
Ota yhteyttä EU-kielineuvontaan

Lisätietoja:

Riitta Korhonen, p. 0295 333 244
Salli Kankaanpää, p. 0295 333 240


Palaa otsikoihin