Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kotuksen uutiset 2017

11.1.2017 13.02

Viimeiset tiedonhakutehtävät julkaistu

Tehtäviä on yhteensä tusina tusinaa.

Kotuksen verkkosivuilla on julkaistu neljäs ja viimeinen tiedonhakutehtävien paketti eli tusinat 10–12. Erityisesti koululaisille ja opiskelijoille tarkoitetut tehtävät ohjaavat sekä löytämään tietoa että arvioimaan sitä. Tehtävistä on toki iloa kaikille kielestä ja Kotuksesta kiinnostuneille.

Tällä kertaa tiedonhakutehtävissä poketetaan, lasketaan moria ja käännetään velli vepsäksi. Samalla Kotuksen verkkopalvelut tulevat tutuiksi.

Kiitos palautteesta!

Aikaisemmat tiedonhakutehtävät on otettu hyvin vastaan. Haastavina pidetyt tehtävät ovat palautteen perusteella tulleet tarpeeseen, ja niitä on ratkottu peruskouluissa, toisen asteen oppilaitoksissa sekä yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa.

Otamme mielellämme vastaan palautetta uusista ja aikaisemmin julkaistuista tehtävistä. Suunnittelemme jatkuvasti uutta mielenkiintoista verkkosisältöä, ja uusia sisältöpaketteja on luvassa jo alkuvuoden aikana.

Tiedonhakutehtävien aloitussivu
Tiedonhakutehtävät: Kymmenes tusina
Tiedonhakutehtävät: Yhdestoista tusina
Tiedonhakutehtävät: Kahdestoista tusina

Anna palautetta Kotuksen verkkopalveluista

Ulkohuussin ovi. Kuva: Vesa Heikkinen, Kotus.

Teksti: Risto Uusikoski
Kuva: Vesa Heikkinen

Palaa otsikoihin