Siirry sisältöön

Kotuksen uutiset 2017

14.3.2017 11.50

Suomen sana -kilpailussa Suomea tarkastellaan monelta kantilta

Kilpailu on herättänyt kipakkaa keskustelua nykypäivän Suomesta.

Tammikuun lopussa avattuun Suomen sana -kilpailuun on tullut verkkolomakkeen ja Twitterin kautta jo yli kolmesataa vastausta. Ehdotetut sanat ovat keskenään hyvin erilaisia ja kertovat monenlaisista tavoista tarkastella Suomea ja suomalaisuutta.

Perinteistä kuvastoa edustavat esimerkiksi järvi, metsä, sininen ja juhannussauna. Suomalaisten mielenmaisemaa luotaavat sellaiset sanat kuin perkele, itsepäisyys, kaipaus ja loukkaantuminen. Tämän päivän Suomesta tulee mieleen esimerkiksi edistyksellinen, internationality ja ajankohtaisesti satavuotias, mutta monessa ehdotuksessa on melkoisen kriittinen sävy (kannustinloukkutyöryhmä, eriarvoistumiskehitys, pahoinvointivaltio ja leikkaukset).

Kilpailu on osa Kotimaisten kielten keskuksen Sanoin saavutettu -hanketta, joka kuuluu Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan. Sanoin saavutettu -verkkosivuilla käydään läpi itsenäisyyden vuosikymmenet kielen, kirjoitusten ja puheiden näkökulmasta.

Suomen sana -kilpailun voittaja julkaistaan joulukuussa 2017. Kilpailuun voi osallistua Kotimaisten kielten keskuksen verkkolomakkeella ja Twitterissä tunnisteella #Suomi100sana.

Osallistu Suomen sana -kilpailuun (verkkolomake)
Sanoin saavutettu -sivut
Suomi 100
Klikkaamalla kuvaa pääset Suomi 100 -juhlavuoden sivuille.

Palaa otsikoihin