Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kotuksen uutiset 2017

17.3.2017 13.05

Ruotsin akatemian kielenhuoltopalkinto Eivor Sommardahlille

”Tunnustus myös Kotuksessa tehtävälle ruotsin kielenhuoltotyölle.”

Eivor Sommardahlille on myönnetty Ruotsin akatemian kielenhuoltopalkinto (ruots. Svenska Akademiens språkvårdspris). Sommardahl työskentelee Kotimaisten kielten keskuksen ruotsin kielen osastossa virkakielenhuoltajana.

Sommardahl sanoo, että palkinto on myös tunnustus Kotuksessa tehtävälle ruotsin kielenhuoltotyölle. Lisäksi oleellista on yhteistyö ruotsalaisen kielenhuollon kanssa: kielet eivät ole toisistaan erillään, vaan hyvän kielen aikaansaamiseksi työskennellään yhdessä. – Palkinto osoittaa, että Suomessa tehtävällä ruotsin kielenhuoltotyöllä on merkitystä suomenruotsin lisäksi myös Ruotsin yleiskielelle.

Ruotsin akatemian kielenhuoltopalkinto myönnetään vuosittain merkittävien ruotsin kielen tutkimus- ja kielenhuoltoansioiden perusteella. Palkinnon suuruus on 80 000 kruunua.

Eivor Sommardahl_foto: Bianca Holmberg
Eivor Sommardahl. Kuva: Bianca Holmberg, Kotus

Uutinen Kotuksen ruotsinkielisellä sivulla

Uutinen Ruotsin akatemian sivulla


Palaa otsikoihinKyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely 2017 / Kundundersökning 2017

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången