Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kotuksen uutiset 2017

16.11.2017 15.36

Kysy kielestä! Lomakkeet nyt verkossa

Kielilautakuntien edustajat vastaavat osaan kysymyksistä Kielen ilo -seminaarissa.

Kotimaisten kielten keskuksen kielilautakuntien edustajat vastaavat yleisön kysymyksiin Kielen ilo -seminaarissa Helsingissä 23. marraskuuta 2017. Kysymyksiä voi lähettää etukäteen suomen- tai ruotsinkielisellä lomakkeella (linkit alla).

Kyselytunnin puheenjohtaja Lari Kotilainen valitsee kaikista etukäteen lähetetyistä kysymyksistä muutamia seminaarissa vastattavaksi. Kysymyksiä voidaan myös julkaista sellaisenaan tai toimitettuina tai hyödyntää tutkimuksen tai kielenhuollon tarpeisiin.

Kaikille avoin seminaari

Kielen ilo -seminaari on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Se on tarkoitettu kaikille kielestä kiinnostuneille, ja siihen on vapaa pääsy.

Seminaarin ohjelma koostuu lyhyistä esityksistä, joita yhdistää ajatus oman kielen – suomen, ruotsin, saamen kielten, romanin ja viittomakielten – käyttäjilleen tuottamasta ilosta. Seminaarin juontaa Pasi Heikura.

Seminaarin lopussa yleisö pääsee kysymään kieliasioista kielilautakuntien jäseniltä. Yleisön kysymyksiin vastaavat lautakuntien edustajat Jaakko Leino (suomi), Mona Forsskåhl (ruotsi), Juhana Salonen (suomalainen ja suomenruotsalainen viittomakieli), Kaarina Vuolab-Lohi (saamen kielet) ja Henry Hedman (romanikieli).

Suomenkielinen lomake
Ruotsinkielinen lomake
Kielen ilo -seminaarin sivu (mukana seminaarin ohjelma)

Suomi 100


Palaa otsikoihin