Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kotuksen uutiset 2017

9.3.2017 11.13

Kuukauden kirja -sarja alkaa

Kotuksen kirjasto valitsee laajoista kokoelmistaan kuukausittain yhden teoksen esiteltäväksi.

Kotimaisten kielten keskuksen kirjasto alkaa esitellä monipuolisia kokoelmiaan uudella tavalla. Kirjaston laajasta valikoimasta nostetaan kuukausittain yksi teos Kotuksen verkkosivuille Kuukauden kirjaksi.

Ensimmäinen Kuukauden kirja on Suomi: kirjoituksia isänmaallisista aineista. Neljäs jakso. Yhdeksäs osa (1910, 1912). Kirjassa käsitellään muun muassa länsisuomalaisia tautiloitsuja.

Laaja kielikirjasto

Kotuksen kirjaston laajuus on noin 50 000 nidettä eli 1 000 hyllymetriä. Kirjasto sisältää Kotimaisten kielten keskuksen kokoelmien lisäksi myös Opetushallituksen ja Suomen Akatemian kirjastojen kokoelmat.

Kotuksen yleiskokoelman keskeisiä aloja ovat suomen kielen ja muiden uralilaisten kielten tutkimus, kansatiede ja kansanrunoudentutkimus. Yleisen ja soveltavan kielitieteen alalta hankitaan Kotuksen tarpeisiin leksikografiaan, tietokonelingvistiikkaan ja tekstintutkimukseen liittyvää kirjallisuutta. Kirjastoon kuuluu myös vanhan kirjallisuuden kokoelma, joka sisältää muun muassa Fennica- ja Lapponica-aineistoa.

Kirjasto lukusaleineen on kaikille avoin. Lainoja annetaan Kotuksen, Opetushallituksen ja Suomen Akatemian henkilökunnalle.

Kuukauden kirja
Kotuksen arkisto- ja kirjastopalvelut
Kirjaston esittely Kotus-kanavalla Youtubessa

Palaa otsikoihinKyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely 2017 / Kundundersökning 2017

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången