Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kotuksen uutiset 2017

3.10.2017 11.54

Kielikello ilmestyy pian vain verkossa

Voit tilata tiedon uusista Kielikellon sisällöistä sähköpostiisi.

Kielikello 3/2017

Kielikellon toiseksi viimeinen painettu numero (3/2017) on ilmestynyt. Vuoden 2018 alusta Kielikello siirtyy kokonaan verkkoon vapaasti luettavaksi.

Verkko-Kielikello

Kielikello ilmestyy verkossakin neljästi vuodessa, mutta numeroiden välissä voidaan lisäksi julkaista ajankohtaista aineistoa. Ensi vuonna saat halutessasi tiedon uuden lehden ja uuden aineiston ilmestymisestä sähköpostiisi. Voit lähettää tilauslomakkeen jo nyt.

Keppiä, porkkanaa ja ärsyttäviä sanoja

Kielikellon numerossa 3/2017 kirjoitetaan kielestä ja tunteista. Kuka määrää, millaista on hyvä kieli? Lehden päätoimittaja Riitta Eronen uusimman numeron alkusanoissa:

Ainakin asiallisimman kielimuodon eli virkakielen hyvyyden kriteereistä vallitsee jonkinlainen yhteisymmärrys: sen on oltava asiallista, selkeää ja ymmärrettävää. Hyvään kielenkäyttöön kannustetaan eri maissa myös palkitsemalla. Erilaisista palkitsemistavoista kertoo hykerryttävästi selvitys erilaisista tähän tarkoitukseen kehitellyistä kepeistä ja porkkanoista eli kielipalkinnista.

Riitta Eronen: Kieli ja tunteet (Kielikello, 3/2017)

Aino Piehl: Kepit ja porkkanat kannustamassa virkakielen kehittämiseen (Kielikello, 3/2017)

Vapaasti luettavissa on myös muun muassa Anna-Rosa Polson artikkeli Ihan parhautta!

Ärsyttävän muotisanan imagostaan huolimatta parhautta tuntuu jatkuvasti kasvattavan suosiotaan. Sana vilahtelee varsinkin kevyissä tekstiympäristöissä, kuten verkon blogiteksteissä ja elokuva-arvioissa.

Anna-Rosa Polso: Ihan parhautta! (Kielikello 3/2017)


Palaa otsikoihin