Siirry sisältöön

Kotuksen uutiset 2017

14.9.2017 10.00

Digitaalinen Nimiarkisto avautuu joulukuussa

Uusi esittelyvideo julkaistu.

Ruutukaappaus Nimiarkiston esittelyvideosta.
Ruutukaappaus Nimiarkiston esittelyvideosta.

Nimiarkiston digitalisointihanke on päättymässä. Digitaalinen Nimiarkisto avataan kaikelle kansalle vapaaseen käyttöön julkistamisseminaarissa 11. joulukuuta.

Digitalisoituna arkisto parantaa nimitiedon käytettävyyttä. Digitalisointi myös mahdollistaa tietojen rikastamisen ja täydentämisen. Arkistoa kehitetään jatkossakin, vaikka digitalisointihanke päättyy.

Kansallinen tietovaranto käsittää yli kolme miljoonaa suomalaista paikannimeä. Kotuksen Nimiarkistossa on noin 2,7 miljoona nimilippua. Lisäksi Svenska litteratursällskapetin arkistossa on 380 000 nimitietoa. Ruotsinkielisten nimitietojen digitalisointi jatkuu yhteistyössä Svenska litteratursällskapetin kanssa.

Esittelyvideo ja logo

Nimiarkiston esittelyvideo julkaistaan Kuntamarkkinoilla 14. syyskuuta. Videolla arkistosta kertoo muun muassa projektipäällikkö Toni Suutari Kotuksesta.

Suutarin mukaan Nimiarkisto on ensimmäinen iso arkisto, joka digitalisoidaan kokonaisuudessaan. ”Yksi syy on varmasti se, että Nimiarkisto on käytetyimpiä Kotuksen arkistoja. Asiakasryhmiä on hyvin monenlaisia”, toteaa Suutari.

Videolla on ensimmäistä kertaa julkisesti nähtävissä myös digitaalisen Nimiarkiston logo. Sen on suunnitellut Olli Miettinen.

Digitaalinen Nimiarkisto. Suomi, ruotsi A. Suunnittelija: Olli Miettinen.

Nimiarkiston esittelyvideo Kotus-kanavalla Youtubessa
Nimiarkiston digitalisointihankkeen esittely


Palaa otsikoihin