Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kotuksen uutiset 2016

7.4.2016 10.56

Youtubessa avautui Kotus-kanava

Kotimaisten kielten keskus esittelee toimintaansa ja palvelujaan myös videoin.

Kotimaisten kielten keskus on avannut verkkovideopalvelu Youtubessa oman kanavan. Ensimmäiseksi Kotus-kanavalla julkaistaan Nimiarkiston digitalisointihankkeen esittelyvideoita.

Keskuksessa valmistellaan myös muun esittely- ja opastusmateriaalin julkaisemista kanavalla. Tavoitteena on antaa videoiden avulla esimerkiksi sanakirjojen ja muiden verkkopalvelujen käyttöohjeita.

Palveluja verkkoon

Kotus on pyrkinyt monin tavoin parantamaan verkkopalvelujaan. Verkkosivustoa www.kotus.fi on uudistettu ja sanakirjoja on alettu julkaista verkossa. Verkkoon on avattu myös Kielitoimiston ohjepankki, ja Kielikellon sähköinen arkisto on kaikkien käytettävissä osoitteessa www.kielikello.fi.

Kotus on vähitellen lisännyt myös sosiaalisen median palvelujaan. Kotus-blogi on toiminut seitsemän vuotta. Kotuksella on Facebookissa Språkbruk-sivu ja Virkakieli-sivu. Twitterissä Kotuksella on ollut kaksi tiliä huhtikuusta 2014 alkaen: suomenkielinen@Kotus_tiedotus ja ruotsinkielinen @Språkinstitutet.

Teksti: Vesa Heikkinen

Kotus-kanava Youtubessa
Tietoa Kotuksen verkkopalveluista

Kotus-kanava. Kuva: Poutapilvi.


Palaa otsikoihin