Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kotuksen uutiset 2016

13.9.2016 10.08

Tiedonhakutehtäviä ratkotaan peruskouluissa ja yliopistoissa

Opettajat ovat ottaneet tehtävät kiittäen vastaan.

Kotimaisten kielten keskuksen sivuilla julkaistiin elokuussa erityisesti kouluille suunnattuja tiedonhakutehtäviä. Tehtävien vastauksia on pyytänyt jo seitsemänkymmentä opettajaa erilaisista oppilaitoksista: tehtäviä on ratkottu peruskouluissa, lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa.

Opettajat ovat kertoneet oppimateriaalin tulleen tarpeeseen, ja sopivan haastavina pidetyt tehtävät ovat herättäneet luokissa keskustelua tiedonhaun luonteesta ja tiedonhakutaidon tärkeydestä. Seuraavat tehtävätusinat julkaistaan lokakuun aikana.

Kotuksen verkkopalveluista ja erityisesti niiden soveltuvuudesta opetuskäyttöön kerrotaan lisää Äidinkielen opettajain liiton julkaiseman Virke-lehden numerossa 3/2016. Artikkeli on julkaistu myös Kotuksen verkkosivuilla.

Tiedonhakutehtävät
Opettajan lomake
Kotuksen verkkopalvelut: (melkein) kaikkea kielestä (Virke 3/2016)

Teksti: Risto Uusikoski


Palaa otsikoihinKyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely 2017 / Kundundersökning 2017

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången