Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kotuksen uutiset 2016

31.5.2016 10.51

Paikannimilaari julkaistu

Tietokanta sisältää noin 158 000 nimitietoa.

Kotus on julkaissut verkkosivuillaan Paikannimilaarin. Se on tietokanta, joka sisältää osan Nimiarkiston paikannimikokoelmista.

Paikannimilaarissa on 1980-luvulta lähtien Nimiarkistoon sähköisenä tulleita uusia paikannimikeräelmiä ja niin sanotun Paikannimipankin aineisto. Laarissa on myös arkiston vanhempien kokoelmien sähköiset versiot pitäjistä Antrea, Anttola, Askola, Haapavesi, Hailuoto, Juva, Kiihtelysvaara, Mikkeli ja Urjala. Saamelaisalueelta on suomenkielisiä paikannimiä mutta ei saamenkielisiä.

Tuhansia paikannimiä

Tietokanta sisältää noin 158 000 nimitietoa. Paikannimiä voi hakea kaikkien kenttien avulla ja hakujen tuloksia voi lajitella. Henkilösuojasyistä tietokannassa ei julkaista kaikkia nimiin liittyviä tietoja.

Paikannimilaarin aineisto tulee sisältymään Nimiarkiston digitalisointihankkeen aineistoon. Hankkeen on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2017.

Paikannimilaari
Kotuksen nimiaineistot

Nimiarkiston digitalisointihanke


Palaa otsikoihinKyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely 2017 / Kundundersökning 2017

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången