Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kotuksen uutiset 2016

20.10.2016 10.37

Kotuksen kokoelmien ja aineistojen tiedot nyt Finnassa

Kotus noudattaa arkistojen ja aineistojen osalta avoimuuden periaatetta.

Kotimaisten kielten keskuksen kokoelmien ja aineistojen tiedot löytyvät nyt kirjastojen, arkistojen ja museoiden yhteisestä hakupalvelusta Finnasta. Kotuksen kirjaston tiedot on lisätty Finnaan jo aikaisemmin.

Kotuksen aineistot sisältävät yli sadan vuoden aikana kerättyä murre-, nimi- ja sanatietoa sekä henkilöarkistoja. Aineistoon kuuluu myös valokuvien ja kansantieteellisten piirrosten kokoelma. Paperimuotoisten kokoelmien lisäksi Kotuksella on maailmanlaajuisestikin laaja, suurelta osin digitalisoitu ääniteaineisto, ja sähköisten aineistojen tarjonta lisääntyy kaiken aikaa.

Arkistojen kokoelmat ovat lähes kauttaaltaan asiakkaiden vapaasti käytettävissä. Aineistoja tarjotaan verkossa käyttöön mahdollisimman avoimesti ja maksutta.

Finnan logo

Kotuksen aineistot Finna-hakupalvelussa
Lue lisää Kotuksen aineistoista

Palaa otsikoihinKyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely 2017 / Kundundersökning 2017

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången