Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kotuksen uutiset 2015

21.4.2015 10.50

Väitöskirja toimittajien suhteesta kielenhuoltoon

”On noloa, jos ammattilaiset tekevät tökeröitä kielioppivirheitä.”

Oulun yliopistossa tarkastetaan 25. huhtikuuta Maija Saviniemen väitöskirja, joka käsittelee lehtien ja Yleisradion toimitushenkilökuntien kielenhuoltotietoja ja  -käytäntöjä. Tutkimuksessa pureudutaan myös kielenhuoltodiskursseihin eli siihen, mitä toimitushenkilökunta ajattelee kielenhuollosta ja miten kielenhuollosta toimituksissa puhutaan.

Tutkimuksen mukaan toimitushenkilökunnan yleisimmät kielenhuolto-ongelmat liittyvät yhdyssanoihin ja pilkkuihin. Varsinaisten kielenhuoltokysymysten lisäksi ongelmiksi koetaan asenteisiin ja ilmapiiriin liittyvät seikat. Kotimaisten kielten keskuksen kielineuvontaa pidetään yhtenä keskeisimmistä kielenhuollon apuvälineistä.

Väitös: Vaaliminen väistymässä toimitusten kielenhuollosta (Oulun yliopiston tiedote 20.4.2015)

On noloa, jos ammattilaiset tekevät tökeröitä kielioppivirheitä. Toimitushenkilökunnan kielenhuoltotiedot, -käytännöt ja -diskurssit (Maija Saviniemen väitöskirja)


Palaa otsikoihinKyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely 2017 / Kundundersökning 2017

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången