Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kotuksen uutiset 2015

4.12.2015 9.54

Kielitoimistolaiset esittelivät työtään avoimien ovien päivänä

Kielitoimisto tutuksi -tilaisuus järjestettiin Kotimaisten kielten keskuksessa 1. joulukuuta.

Salli Kankaanpää ja Mirja Nissinen. Kuva: Hanna Hämäläinen, Kotus.
Kielitoimiston johtaja Salli Kankaanpää ja tilaisuuden juontaja Mirja Nissinen Kielitoimisto tutuksi -tapahtumassa.

Yleisötapahtuma järjestettiin Kielitoimiston 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi, ja se keräsi paikalle monia kiinnostuneita. Tapahtumassa Kielitoimiston väki esitteli työtään erilaisten tietoiskujen muodossa.

Kielitoimiston johtaja Salli Kankaanpää kertoi, että suurin osa toiminnasta on nykyään julkaisujen tekemistä ja palvelujen tarjoamista. Vanhin ja ehkä tunnetuin palveluista on kielenhuollon puhelinneuvonta, mutta palveluja kehitetään jatkuvasti.

Palveluja parannetaan

Yksi uusimmista palveluista on tänä vuonna avattu Kielitoimiston ohjepankki. Tilaisuudessa kuultiin, että hakupalvelussa on nyt jo noin 600 kieli- ja nimiohjetta ja uusia ohjeita lisätään koko ajan.

Tapahtumassa esiteltiin myös Kielitoimiston sanakirjaa, jonka ilmainen verkkoversio saatiin kaikille avoimeksi jo viime vuonna. Uusi verkkosanakirja julkaistaan ensi vuonna, ja tietoiskussa kuultiin maistiaisia sanakirjaan lisättävistä uusista sanoista.  

Pitkät perinteet

Tietoiskut kuultiin myös Kielikello-lehdestä, Kielitoimiston koulutuspalveluista ja virkakielikampanjasta. Tapahtuman yhteydessä oli mahdollisuus tutustua Kielitoimiston väkeen erilaisten tietopisteiden äärellä. 

Kielitoimisto aloitti toimintansa vuonna 1945 Suomalaisen Kirjallisuuden Seurassa. Osa Kotimaisten kielten keskusta se on ollut jo vuodesta 1976.

Tietoa Kielitoimistosta Kotuksen verkkosivuilla
Kielitoimisto tutuksi -tilaisuuden diaesitykset

Teksti ja kuva: Hanna Hämäläinen


Palaa otsikoihin