Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kotuksen uutiset 2015

15.10.2015 11.02

Kampanjointi hyvän virkakielen puolesta jatkuu

Virkakielikampanjan päätöstilaisuus järjestettiin Helsingissä 13. lokakuuta.

Virkakielikampanjan päätöstilaisuus. Kuva: Joanna Rydzewska-Siemiatkowska, Kotus.
Kampanjan päätöstilaisuudessa valittiin myös Onnistumistarinat-kilpailun voittaja. Kuva: Joanna Rydzewska-Siemiatkowska, Kotus.

Helsingin Säätytalossa järjestetty päätöstilaisuus keräsi paikalle runsaasti virkakielestä ja sen parantamisesta kiinnostuneita. Tilaisuudessa kuultiin muun muassa kampanjan kummin, kansliapäällikkö Harri Pursiaisen puheenvuoro sekä pilottivirastojen ja -kuntien kuulumisia.

Monet virastot ja kunnat ovat virkakielikampanjan aikana parantaneet tekstejään ja tekstikäytänteitään. Paljon hyviä tuloksia on jo saavutettu.

Työ hyvän virkakielen puolesta jatkuu. Vaikka päätöstilaisuutta vietettiin jo nyt, kampanjointi kestää vuoden loppuun. Kotimaisten kielten keskuksen kampanjasivuille virkakielikampanja.fi tulee uutta aineistoa vuoden loppuun asti.

Virkakielikampanja alkoi vuosi sitten syksyllä 2014. Sen tavoitteena on kannustaa viranomaisia hyvän virkakielen ja selkokielen käyttöön.

Virkakielikampanjan etusivu
Virkakielikampanjan päätöstilaisuus


Palaa otsikoihin