Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Virkakielen toimintaohjelma luovutetaan opetusministerille piakkoin

20.1.2014

Opetus- ja kulttuuriministeriön nimittämän virkakielityöryhmän työn tulokset luovutetaan opetusministerille 30. tammikuuta. Toimintaohjelmassa otetaan monin tavoin kantaa siihen, miten virkakieltä voi parantaa, ja esitetään käytännön toimenpiteitä, jotta parannuksia saadaan aikaan.

Ryhmän mukaan virkakieltä voi parantaa muun muassa opetuksen ja täydennyskoulutuksen avulla, hoitamalla kirjoittamisen edellytykset ja olosuhteet kuntoon sekä luomalla kirjoittamistyön tueksi rakenteita, verkostoja ja vakiokäytäntöjä. Myös asenteissa on muutettavaa.

Työryhmän sihteerinä työskennellyt erikoistutkija Aino Piehl kertoi ryhmän työskentelystä ja toimintaohjelman laatimisen periaatteista pohjoismaisessa selkeän virkakielen konferenssissa (Klarspråk) Helsingissä marraskuussa. Työryhmän puheenjohtaja on Kotimaisten kielten keskuksen johtaja, professori Pirkko Nuolijärvi.

Uutista päivitetty 23.1.2014 (luovutuspäivämäärä korjattu).

Klarspråk-konferenssin esitelmät Kotuksen verkkopalvelussa

Lisätietoa työryhmästä OKM:n sivuilla

Virkakielestä Kotuksen sivuilla

Teksti: Vesa HeikkinenKyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely / Kundundersökning 2018

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången