Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kotus julkaisee Kielitoimiston sanakirjan verkossa

23.9.2014

Kotimaisten kielten keskus julkaisee Kielitoimiston sanakirjan verkossa loppuvuoden aikana. Näin se on kaikkien verkon käyttäjien vapaasti luettavissa.

Kielitoimiston sanakirja on ajantasaisin ja luotettavin suomen yleiskielen sanakirja. Siinä kuvataan suomen nykyisen yleiskielen keskeiset sanavarat. Sanakirjassa on noin 100 000 hakusanaa.

”Sanakirjat kaikkien saataville”

Kotimaisten kielten keskuksen johtaja Pirkko Nuolijärvi iloitsee siitä, että kun verkossa julkaiseminen lisääntyy, yhä useammalla on mahdollisuus päästä kielitiedon äärelle. Kotuksenkin julkaisuista suuri osa on nykyisin verkossa.

Nuolijärven mukaan Kielitoimiston sanakirja on ilmestyessään jo neljäs Kotuksen verkossa luettavissa olevista sanakirjoista. Suomen murteiden sanakirjasta ja Suomen ruotsalaismurteiden sanakirjasta (Ordbok över Finlands svenska folkmål) on julkaistu runsaasti sana-artikkeleita. Karjalan kielen sanakirja on kokonaan luettavissa verkossa.

Kielitoimiston sanakirjan verkkojulkaisemisen tarkka ajankohta ei ole vielä selvillä. ”Tiedotamme kyllä heti, kun päivämäärä varmistuu”, kertoo Nuolijärvi.