Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kielitoimiston sanakirja otettu kiittäen vastaan

12.11.2014

Verkossa vapaasti luettavissa oleva Kielitoimiston sanakirja on otettu hyvin vastaan ja heti ahkeraan käyttöön. Julkaisupäivänä 11. marraskuuta hakuja tehtiin yli 25 000.

Keskimäärin tehtiin neljäkymmentä hakua minuutissa. Haetuimmat sanat olivat nyhtöpossu, whoopie, kissa, koira ja hashtag.

Twitterissä kiitoksia

Sanakirjauutinen on otettu kiittäen vastaan myös yhteisöpalvelu Twitterissä. Kotuksen lähettämää sanakirjatwiittiä on twiitattu eteenpäin ja lisätty suosikkeihin yhteensä noin 200 kertaa.

Twitter-kommentit ovat olleet pääosin ylistäviä. Sanakirjan vapauttamista verkkoon on luonnehdittu muun muassa päivän parhaaksi uutiseksi ja kulttuuriteoksi. Eeva Holkerin twiitti kuvaa hyvin twiittaajien asennetta: ”Tämä on niin hieno juttu jokaiselle kirjoittajalle ja oikolukijalle! Tai oikeastaan ihan kaikille.”

Teksti: Vesa Heikkinen


Kyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely 2017 / Kundundersökning 2017

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången