Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Kielitoimiston neuvonta palasi lomalta – samoin Kotus-blogi

4.8.2014

Auringonkukat. Kuva: Hanna Hämäläinen, Kotus.

Jos kielikysymykset askarruttavat, Kielitoimiston neuvontapuhelimet ovat jälleen avoinna. Kielenhuollon neuvonnassa vastataan suomen kielen käyttöä koskeviin kysymyksiin joka arkipäivä klo 9–12. Nimiä koskevissa kysymyksissä kannattaa ottaa yhteyttä nimistönhuollon neuvontaan, joka on avoinna maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 10–12. Ruotsin kielen neuvontapuhelin on avoinna arkipäivisin klo 10–12.

Myös Kotus-blogi on palannut kesälomalta. Kielikirjoittelu ja -keskustelut jatkuvat tuttuun tapaan blogissa. Elokuun ensimmäisessä blogimerkinnässä pohditaan sitä, miksi tapahtumien nimet kirjoitetaan sosiaalisessa mediassa usein oikeinkirjoitussääntöjen vastaisesti. Vaikuttavatko tekniset rajoitteet nimien kirjoitusasuun?

Neuvontapuhelimien yhteystiedot ja aukioloajat

Kotus-blogi

Kuva: Hanna HämäläinenKyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely / Kundundersökning 2018

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången