Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Reuters ruta loppui: 28 vuotta ja 754 kielikolumnia

5.11.2013

Mikael Reuter. Kuva: Patrik Schauman.

Lokakuun lopussa päättyi yksi merkittävä ajanjakso suomalaisen kielikirjoittelun historiassa. Mikael Reuter ilmoitti, että nyt on aika panna piste. ”Nu är det dags att sätta punkt.”

Reuter julkaisi viimeisen kolumninsa 19. lokakuuta Hufvudstadsbladetissa, jossa niitä alettiin julkaista jo vuonna 1986. Matkan varrella Reuters ruta -palstan kolumneja on kertynyt 754.

Kielikirjoittelu jatkuu

”Olen jo kirjoittanut melkein kaikesta”, arvioi Kotuksessa suomenruotsin tutkijana ja ruotsin kielen osaston johtajana toiminut Reuter Hufvudstadsbladetin haastattelussa. Nyt on aika työstää kaikesta koetusta ja kirjoitetusta kirja.

Myös kielikirjoittelu Hufvudstadsbladetissa jatkuu. Suunnitelmissa on, että Kotuksen ruotsin kielen osaston tutkijat ovat edelleenkin aktiivisia tässä asiassa.

Siirry lukemaan Reuters ruta -kolumneja sivuillamme.

Teksti: Vesa Heikkinen

Kuva: Patrik Schauman


Kyselyyn
Till undersökningen

Asiakaskysely / Kundundersökning 2018

Ehtisitkö vastata Kotimaisten kielten keskuksen (Kotuksen) asiakastyytyväisyyskyselyyn? Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Toki, vie minut kyselyyn Kiitos, vastaan myöhemmin Ei kiitos, en vastaa tällä kertaa

Delta gärna i Språkinstitutets kundundersökning! Frågorna tar några minuter att besvara.

Ja tack, jag deltar gärna Tack, jag deltar senare Nej tack, jag deltar inte den här gången