Siirry sisältöön

Pohjoismaiseen virkakielitapahtumaan runsaasti ilmoittautuneita

18.9.2013

Suomessa pidetään 21.–22. marraskuuta laaja pohjoismaisen virkakielenhuollon konferenssi. Seitsemättä kertaa järjestettävään Klarspråk-konferenssiin on ilmoittautunut seitsemisenkymmentä osallistujaa.

Konferenssin teemana on tällä kertaa kansalaisten näkökulma viranomaisteksteihin. Kahden päivän aikana konferenssissa kuullaan toistakymmentä esitelmää.

Esillä myös Kela ja Verohallinto

Konferenssissa esitellään muun muassa virkakieltä koskevien uusien tutkimusten tuloksia sekä kokemuksia, joita pohjoismaisissa kielenhuoltohankkeissa on viime vuosina saatu. Konferenssin järjestäjien mukaan yhteistyön kautta hyvät ideat ja kokemukset kulkevat maasta toiseen. Kaikkien ei siis tarvitse keksiä pyörää uudelleen.

Alustuksissa käsitellään muun muassa sähköisen asioinnin ja verkkoviestinnän toimivuutta sekä oikeuskielen selkeyttä. Verohallinnon edustaja kertoo kokemuksia siitä, miten asiakkailta kerättyä tietoa käytetään sähköisen verokortin kehittämisessä. Kelan edustaja puolestaan kertoo Kelan verkkopalvelujen kehittämisestä.

Esitelmät tulkataan ensimmäistä kertaa

Konferenssin järjestävät Kotimaisten kielten keskus, Pohjoismaisen kieliyhteistyön koordinointiyksikkö Nordisk Sprogkoordination ja pohjoismaiden virkakielenhuoltajien verkosto. Osallistujia on Suomen lisäksi Islannista, Norjasta, Ruotsista, Tanskasta ja Färsaarilta.

Konferenssin esitelmät tulkataan norjasta, ruotsista ja tanskasta suomeen ja suomesta ruotsiin. Tämä on ensimmäinen Klarspråk-konferenssi, jossa esitelmät tulkataan.

LINKKI

Lisätietoja konferenssista Kotuksen sivuilla


Teksti: Vesa Heikkinen