Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

rss Kieliasiaa mediassa

30.1.2018 15.23

Suunnatkaamme kehopositiivisina kohti kevättä

Kieliasiaa mediassa: Kotiliesi 18.1.2018.

Jenni Haukio kirjoittaa Kotiliedessä julkaistussa kolumnissaan Kotuksen vuoden 2017 sanapoiminnoista. Moni listan sanoista oli Haukiolle ennestään vieras.

”En esimerkiksi tiennyt, mitä on ’doodlailla’, mutta nyt onneksi tiedän: ’piirrellä ajatuksissaan niitä näitä’. Uppo-outoja itselleni olivat myös kaiketon (useita tavallisia ruoka-aineita sisältämätön), ramu (raivoava äiti) ja wabi-sabi (aitouden tavoittelua sekä tilapäisyyden ja epätäydellisyyden sietämistä korostava sisustustyyli). Kiehtovaa!

Epätäydellisyyden sietämiseen liittyy wabisabin ohella myös toinen vuoden 2017 sanalistan löytö, nimittäin kehopositiivisuus, jolla tarkoitetaan myönteistä, arvostavaa suhtautumista kaikenlaisiin vartaloihin.

Äärimmäisen kannatettava arvo, meille kaikenikäisille ja erityisesti ajatellen nuoria, joista moni painiskelee itsetunto-ongelmien kanssa. Jokainen keho ulkomuotoonsa katsomatta on yhtä arvokas ja omasta itsestä saa sekä tuleekin olla terveesti ylpeä. Suunnatkaamme siis kehopositiivisina kohti edessä siintävää kevättä!”

Kotiliesi 18.1.2018


Palaa otsikoihin