Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Tulevat tapahtumat

19.3.2018 15.24

Kääntäminen ja monikielisyys kulttuurin ja yhteiskunnan muovaajana

Tulevia tapahtumia: Seminaari 5.4.2018.

Aika: 5.4.2018 klo 9–15
Paikka: Eurooppaasali, Malminkatu 16, Helsinki

Suomalaisuus, eurooppalaisuus, identiteetti, kulttuuriperintö –  miksi meistä suomalaisista on tullut tällaisia kuin olemme?  Tähän perustavanlaatuiseen kysymykseen pureudutaan monikielisyyden, kulttuurin ja kääntämisen näkökulmasta luento- ja keskustelutilaisuudessa Eurooppasalissa.

Suomalaisuus – ja suomalaisuus osana eurooppalaisuutta – on vuosisatojen saatossa muovautunut kielten ja kulttuurien vuorovaikutuksessa. Miten kulttuurinen ja kielellinen monimuotoisuus näkyy EU:n nykytilanteessa ja eurooppalaisessa kulttuuriperinnössä? Entäpä suomalaisuuden ja suomalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin rakentumisessa, nykyrakenteissa ja ilmiöissä? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan Euroopan komission Translating Europe -seminaarisarjaan kuuluvassa luento- ja keskustelutilaisuudessa, joka on osa myös Euroopan kulttuuriperinnön teemavuoden tapahtumia.

Seminaarivieraille tarjotaan paikan päällä buffet-lounas, jonka mitoituksen vuoksi osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Tapahtumaan toivotaan ilmoittautumisia 23. maaliskuuta 2018 mennessä.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Euroopan komission käännöstoimen pääosasto, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto SKTL sekä Euroopan komission Suomen-edustusto.

Ilmoittautuminen (Euroopan komissio)


Palaa otsikoihin