Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

rss Tiedotteet 2015

9.4.2015 9.00

Kotuksen verkkosivut uudistuvat, ja Kielitoimiston ohjepankki avautuu

Kotimaisten kielten keskuksen verkkopalvelut uudistuvat. Kieli- ja nimiohjeet ovat 9.4.2015 alkaen vapaasti luettavissa Kielitoimiston ohjepankissa osoitteessa www.kielitoimistonohjepankki.fi. Samalla julkaistaan Kotuksen uudistettu verkko-sivusto www.kotus.fi.

Vaali vai vaalit? – Katso Kielitoimiston ohjepankista

Kirjoitetaanko talvisota isolla vai pienellä alkukirjaimella, kuuluuko ennen mutta-sanaa pilkku, kumpi on oikein, palvelujen vai palveluiden? Näihin ja moniin muihin kieltä ja nimistöä koskeviin kysymyksiin löytyy vastaus Kielitoimiston ohjepankista.

Kielitoimiston ohjepankki sisältää keskeisimmät kieli- ja nimiohjeet muun muassa Kielitoimiston oikeinkirjoitusoppaasta, Kielitoimiston nimioppaasta ja Kielitoimiston kielioppioppaasta (tulossa pian kirjana). Ohjeita on tällä hetkellä runsaat 400. Ohjepankkiin on yhdistetty lisäksi kieli- ja nimitietoa sisältäviä Kotimaisten kielten keskuksen verkkojulkaisuja, kuten Etunimien taivutus  ja Sukunimien taivutus, ja Kielitoimiston sanakirja.

Verkkosivuilla laajasti kielitietoa

Uusitulla verkkosivustolla pyritään palvelemaan Kotimaisten  kielten keskuksen suurta asiakaskuntaa entistä paremmin. Sivusto sisältää runsaasti ajankohtaista tietoa muun muassa kielenhuollosta, sanakirjoista, kielipolitiikasta ja murteista sekä eri kielistä ja kielimuodoista. Sivustolla ilmestyy myös kielikolumneja ja Kotus-blogi.

Kotuksen verkkosivusto esittelee ja tarjoaa selkeästi myös Kotuksen moninaisia palveluja: kirjasto- ja arkistopalveluja, koulutusta, virkakielipalveluja jne. Sivusto on kaksikielinen (suomi ja ruotsi), ja perustiedot annetaan myös englanniksi.

Kotuksen työn tuloksia kaikkien ulottuville

”Kotimaisten kielten keskus tekee kielityötä kaikkien parhaaksi”, toteaa Kotimaisten kielten keskuksen johtaja, professori Pirkko  Nuolijärvi.  Kotuksen työn tuloksia saatetaan yhä laajemmin kaikkien ulottuville verkon kautta. Nyt uudistunutta verkkosivustoa kehitetään koko ajan, ja Kielitoimiston ohjepankkiin lisätään uusia ohjeita.

Sanakirjatyön tulokset näkyvät maksutta tarjottavina verkkosanakirjoina. Kotuksen verkkopalvelun kautta pääsee myös monien kiinnostavien kieliaineistojen äärelle.


LISÄTIETOJA

Pirkko Nuolijärvi, pirkko.nuolijarvi[ät]kotus.fi, puh. 0295 333 220


Palaa otsikoihin